Mobirise Website Builder

CZYM SIĘ ZAJMUJEMY?

Kończyliśmy IV LO kilka, kilkanaście czy kilkadziesiąt lat temu. Jesteśmy ludźmi różnych zawodów, mieszkamy w różnych miastach, w różnych krajach. Łączy nas jedno: ogromny sentyment do naszej szkoły.

Bieżące zadania Fundacji to między innymi przyznawanie stypendiów naukowych i zapomóg dla uczniów, przyznawanie stypendium im. dr. Edwarda Kossoya oraz nagród za osiągnięcia w olimpiadach i konkursach przedmiotowych, a także współfinansowanie wyposażenia pracowni przedmiotowych, opieka nad szkolnym drużynami sportowymi, zakup strojów i sprzętów, patronat nad imprezami szkolnymi. To także organizacja uroczystych obchodów rocznic istnienia szkoły.

Wsparcie uczniów

Do podstawowej działalności Fundacji należy wsparcie uczniów poprzez stypendia i zapomogi. Na rok szkolny 2014/15 fundacja planuje przyznać stypendia socjalne dla 6 osób po 3000 zł. Fundujemy także nagrody za najlepsze wyniki w nauce: I klasa 500 zł, II klasa – 750 zł, III klasa – 1500 zł.

Wyposażanie szkoły

Współfinansujemy wyposażenia pracowni przedmiotowych, zakup sprzętów i potrzebnych strojów w ramach opieki nad szkolnymi drużynami sportowymi. W bieżącym roku planujemy remont szkolnej Izby Pamięci.

Patronaty nad konkursami

Patronujemy konkursom wiedzy o szkole i konkursom fotograficznym. Przyznajemy nagrody za osiągnięcia w olimpiadach i konkursach przedmiotowych. Obejmujemy patronaty także nad specjalnymi imprezami szkolnymi, a także olimpiadami.

Statut Fundacji

Statut fundacji jest do pobrania pod tym linkiem: Statut_Fundacji_Chalubinszczakow

Inne dokumenty:

Regulamin przyznawania stypendiów Fundacji Chalubinszczakow

Wniosek o przyznanie stypendium socjalnego

Zbiorczy wniosek o przyznanie stypendium socjalnego

Zarząd fundacji

Janusz Gryglewski